Русија

Захарова: Путинов интервју изазвао хистерију у Америци

Портпаролка руског Министарства спољних послова кратко је прокоментарисала последњи интервју руског председника који је изазвао праву сензацију у свету
Захарова: Путинов интервју изазвао хистерију у Америциwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Реакција САД на интервју руског председника Владимира Путина за америчког новинара Такера Карлсона толико разоткрива лажљивост Американаца да се у то тешко може веровати, прокоментарисала је за "Известија" портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"То је феноменално. Погледајте, код њих се десила хистерија - Бела кућа, Стејт департмент, сви мејнстрим медији вриште једни за другима само једно: не гледајте, и нека амерички новинар не ради интервју", изјавила је она.

Захарова је даље додала да такав приступ стварима једном и за свагда онемогућава Вашингтону да одређује морална или било каква друга правила која се тичу људских права, слободе говора и демократије. 

Подсетимо, непосредно пре објављивања видеа Бела кућа је саопштила да разговор са Путином неће изменити ствари у САД, будући да највећи број становника подржава Кијев.

Ипак, за сада, интервју је на мрежи Икс погледало око 166 милиона људи, а преко Јутуба - око десет милиона, преносе данас "РИА Новости".

image