Русија

МСП Русије раскинуло уговоре о закупу земљишта амбасаде Украјине

Кијев је о одлуци руског Министарства спољних послова о раскиду уговора о закупу земљишних парцела за украјинске амбасаде у Русији обавештен на прописан начин, додаје се у саопштењу
МСП Русије раскинуло уговоре о закупу земљишта амбасаде Украјинеwww.globallookpress.com © Vladimir Baranov

Руско Министарство спољних послова донело је одлуку да раскине уговор о закупу земљишта предвиђених за локацију украјинске амбасаде у Москви, као одговор на сличну одлуку Кијева донету прошле године.

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова подсетила је да је у априлу прошле године Градско веће Кијева објавило раскид уговора о закупу земљишта на коме се налази комплекс зграда руске амбасаде у Украјини, преноси Интерфакс.

"Као што знате, у дипломатији постоји принцип реципроцитета. У вези са тим, Одељење за имовину града Москве је такође одлучило да раскине уговоре о закупу земљишта предвиђених за локацију украјинске амбасаде у Москви", рекла је Захарова.

Кијев је о одлуци руског Министарства спољних послова о раскиду уговора о закупу земљишних парцела за украјинске амбасаде у Русији обавештен на прописан начин, додаје се у саопштењу Захарове на објављеном на сајту ресора.

У априлу прошле године градоначелник Кијева Виталиј Кличко објавио је да је градско веће украјинске престонице раскинуло уговор о закупу земљишта на коме се налази руска амбасада.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је тада да ће Русија предузети "одговарајуће мере" против украјинске амбасаде у Москви.

image