Русија

Руски суд плени имовину: После "Уникредита" стигли на ред "Дојче банка" и "Комерцбанка"

Немачке банке остале без 238,6 милиона евра, односно 93,7 милиона евра
Руски суд плени имовину: После "Уникредита" стигли на ред "Дојче банка" и "Комерцбанка"Getty © Photo by Sean Gallup/Getty Images

Суд у Санкт Петербургу запленио је имовину, рачуне, некретнине и акције "Дојче банке" и "Комерцбанке", што је последица тужбе против ових зајмодаваца који су имали уговор за изградњу фабрике за прераду гаса у Русији с немачком компанијом "Линде", а који је прекинут због западних санкција Москви.

Тужбе је поднео "Русхемалајанс", предузеће које је у половинском власништву гасне компаније "Гаспром", које је оператор овог пројекта, преноси ТАСС.

Арбитражни суд забранио је "Дојче банци" да оствари своје учешће у капиталу у својој руској подружници, као и у компанији "Дојче банк технолоџи центер ЛЛЦ".

Суд је изрекао заплену до 238,6 милиона евра у хартијама од вредности, некретнинама и банковним рачунима "Дојче банке", њеним подружницама и компанији "Дојче банк технолоџи центер ЛЛЦ".

"Дојче банка" у Франкфурту саопштила је да је већ резервисала око 260 милиона евра.

Суд је такође запленио имовину "Комерцбанке" у вредности од 93,7 милиона евра, као и хартије од вредности и зграду банке у центру Москве.

Руски суд је претходно наредио да имовина, рачуни и некретнине, као и удели у две подружнице италијанске банке "Уникредит", буду заплењени у одвојеној тужби.

image