Русија

Рјабков: Нема спекулација, Саудијска Арабија је у БРИКС-у

Заменик руског министра спољних послова је истакао да БРИКС није обавеза нити некакав систем међусобних протоколарних радњи – то је заједница истомишљеника у којој се сви односе са поштовањем
Рјабков: Нема спекулација, Саудијска Арабија је у БРИКС-уwww.globallookpress.com © MFA Russia

Русија не доводи у сумњу у статус Саудијске Арабије у БРИКС-у, Москва је спремна да Ријаду пружи све могућности да оствари своје интересе у асоцијацији кад год им то буде одговарало, рекао је заменик министра спољних послова Руске Федерације Сергеј Рјабков.

Нема сумње, Саудијска Арабија је од 1. јануара ушла у БРИКС, потврдио је Рјабков на конференцији за новинаре у Москви.

"Било је сигнала високих званичника Саудијске Арабије да су у току унутрашњи процеси о разумевању свега што је повезано са уласком у БРИКС", додао је Рјабков и подсетио да због тога нико из Ријада није учествовао на првом догађају асоцијације ове године у Москви.

Према његовим речима, БРИКС није обавеза нити некакав систем међусобних протоколарних радњи – то је заједница истомишљеника, где се сви једни према другима односе са поштовањем.

То што из неког разлога нека земља додатно разматра све што доноси улазак у БРИКС нема неко додатно значење, рекао је Рјабков и нагласио да се Русија према томе односи са пуним поштовањем.

"Овде нема никакве сензације, нема потребе за спекулацијама. И генерално, у БРИКС-у нема скривене агенде", закључио је Рјабков.

image
VV inauguration
banner