Русија

А од Путина "аурус": Песков о рођенданском поклону за Ким Џонг Уна

Портпарол Кремља открио да ни лидер Северне Кореје није остао имун на Путинов "аурус" којег је видео приликом прошлогодишње посете Русији
А од Путина "аурус": Песков о рођенданском поклону за Ким Џонг Унаwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Севернокорејском лидеру Ким Џонг Уну јако се допао руски "аурус" када је био у Русији, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков, објаснивши да је то био разлог због чега му је Москва поклонила овај аутомобил руске производње за личну употребу.

"Путин му је сам лично показао овај аутомобил, и он се, као и многима, и њему допао", прокоментарисао је портпарол Кремља.

Ким Џонг Ун је, према писању севернокорејских медија, добио аутомобил на поклон од Путина 18. фебруара. Сестра Ким Џонг Уна је, приликом примања поклона, изјавила да овај потез указује на пријатељске односе двојице лидера. 

Руски бренд "аурус" је избор председника Путина већ неколико година. Oпремљен je по највишим стандардима заштите, блиндиран са свих страна, а руски председник га са поносом представља као право ремек-дело домаће аутомобилске индустрије. 

Говорећи о односима са Северном Корејом, Песков је данас кратко додао да Москва планира да настави да развија односе са Пјонгјангом. 

"Северна Кореја је наш сусед, наш блиски сусед, ми намеравамо да развијамо и развијаћемо наше односе са свим суседима, укључујући и Северну Кореју", рекао је. 

image
VV inauguration
banner