Русија

Путин: Познавање историје је основа националног идентитета

Кључ будућности Русије је да млади људи имају поуздане животне смернице, како би традиционалне вредности сматрали заиста својим, истакао је председник Русије
Путин: Познавање историје је основа националног идентитета© Tanjug/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Млади морају да знају историју Русије, имена правих хероја, јер је то основа националног идентитета изјавио је руски председник Владимир Путин, пренео је Кремљ.

"Кључ будућности Русије је да млади људи имају поуздане животне смернице, како би традиционалне вредности сматрали заиста својим", поручио је председник земље поводом доделе главне награде у области образовања "Знање".

Том приликом је захвалио свима који на "позив свог срца" преузимају одговорну и племениту васпитну мисију и помажу оживљавању друштва.

Кључ будућности земље је да млади уче на најбољим примерима домаће и светске културе, књижевности, науке и образовања али и да познају историју историју своје земље и да знају имена правих хероја, истакао је Путин.

"Историја нам доноси разумевање наших корена, оних тешких прекретница кроз које су прошли наши преци стварајући и бранећи земљу. То су најважније, суштинске ствари које служе као основа националног идентитета и чине нас јединственим народом", закључио је председник Русије.

image