Русија

Захарова: Убиство руских заробљеника неће проћи некажњено

Кијевски режим је саопштио да су сами руски војници криви за смрт ратних заробљеника, упркос чињеници да је видео доступан на интернету
Захарова: Убиство руских заробљеника неће проћи некажњеноwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да акције украјинског режима, попут намерног стрељања ненаоружаних руских војника, личе на поступке нацистичких саучесника које велича и нагласила да убиство руских војника неће проћи некажњено.

Недавно су се светом проширили страшни снимци погубљења ненаоружаних руских ратних заробљеника код Макијевке.

Кијевски режим је саопштио да су сами руски војници криви за смрт ратних заробљеника, упркос чињеници да је видео доступан на интернету.

"Тешко је смислити још богохулније, безумније и неморалније објашњење. Ово неће проћи некажњено", нагласила је Захарова.

Портпаролка је истакла да је Москва више пута указала на то да кијевски режим по својој идеологији, политици, у свакодневним активностима личи на нацистичке саучеснике које велича. Додала је да су слични снимци долазили из гнезда ИСИС-а, Џабхат ел Нусра и Ал-Каиде, а сада Зеленски и његов режим раде исто.

"Ово је нешто кроз шта смо већ прошли. Овако је било и са злочинима међународног тероризма на Северном Кавказу 90-их. Запад је и тада подржавао оне који су стрељали наше ненаоружане, заробљене момке. И као што Запад сада говори о 'демократском' режиму Зеленског, на исти начин је 90-их подржавао Дудајева, Масхадова и све друге терористе", саопштила је Захарова.

Годинама касније колективни "цивилизовани Запад" се суочио са истим методама борбе већ против самог себе и није имао више аргумената да терористе назове "борцима за слободу и демократију". Исто ће се догодити и сада, наводи Марија Захарова.

image