Русија

Борба са терористима у Ингушетији: Шест милитаната ликвидирано у акцији

Национални антитерористички комитет је открио групу бандита која је планирала да изврши крупне терористичке нападе на територији Карабулака
Борба са терористима у Ингушетији: Шест милитаната ликвидирано у акцијиwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey

Специјална операцијa у граду Карабулак у Ингушетији је завршена, режим антитерористичке операције више није на снази, известио је регионални оперативни штаб.

Током специјалне операције у граду Карабулак, снаге безбедности су елиминисале шест милитаната који су пружали оружани отпор, рекао је извор у регионалним безбедносним снагама.

Идентитет милитаната који су ликвидирани током сукоба се утврђује, рекао је саговорник руске агенције.

Како је потврдио извор у безбедносним снагама Ингушетије, режим антитерористичке операције је био на снази од суботе у 19.30 по московском времену на територији Карабулака где су снаге безбедности јутрос "предузимале активне мере за неутрализацију милитаната".

Према доступним подацима, нападачи су присталице Исламске државе, били су умешани у више терористичких злочина, укључујући напад на саобраћајну полицију и убиство тројице полицајаца у марту 2023. године.

Током специјалне операције нико од припадника реда није погинуо, а међу цивилним становништвом није било жртава. На месту догађаја пронађено је аутоматско оружје, муниција, гранате и импровизована експлозивна направа. Сада се спроводе неопходне оперативно-истражне радње.

Како је саопштио Национални антитерористички комитет (НАЦ), безбедносне агенције су у једној од стамбених зграда у Ингушетији откриле групу бандита који су планирали да изврше крупне терористичке нападе. Међутим, у покушају да их ухапсе наишли су на отпор, милитанти су отворили ватру на безбедносне снаге и тада су кренуле борбе. Специјалне снаге ФСБ-а су блокирале милитанте у стамбеној згради.

Становници кућа у близини подручја где су терористи откривени су евакуисани. Ситуацију контролише централа Националног антитерористичког комитета.

image