Русија

Кадиров: Сузбили смо све нападе украјинске војске

Украјински нацисти су приморани да напусте своја утврђења, трпе тешке губитке, имају велики број рањених и погинулих, трврди лидер Чеченске Републике
Кадиров: Сузбили смо све нападе украјинске војскеwww.globallookpress.com © Ministry of Culture Russia

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров најавио је успешно сузбијање контранапада украјинских милитаната на град Соледар у Доњецкој Народној Републици.

"У граду Соледар Доњецке Народне Републике, специјалне снаге 'Ахмат', заједно са војском Луганске Народне Републике и војницима групе 'Вагнер', успешно су сузбили контранапад украјинских банди", написао је Кадиров на свом Телеграм каналу.

Помоћник шефа Чеченске Републике, командант Апти Алаудинов обавестио је Кадирова о уништењу пет непријатељских тенкова, девет пешадијских борби возила и један МТ-ЛБ, као и да су савезнички војници успели да оборе три беспилотне летелице. 

Кадиров је споменуо и "покушај" непријатеља да заустави напредовање руских трупа.

"У насељу Нижња Белогоровка у ЛНР, непријатељ је покушао да заустави напредовање наших савезничких снага. Међутим, нашим непријатељима то није пошло за руком, изгубили су два борбена возила и велики број људства, минимум 150 НАТО и украјинских војника", додао је шеф региона.

Како је Кадиров навео,"украјинској банди није успео ниједан сличан покушај на овим правцима да зауставе офанзиву руских снага".

"Нацисти су приморани да напусте своја утврђења с обзиром да трпе тешке губитке, имају велики број рањених и погинулих", додао је Кадиров.

Како је недавно известио официр Народне милиције ЛНР Андреј Марочко, у областима Соледара и Артемовска, украјинске трупе су окончале офанзивне операције и прешле у дефанзиву "због свакодневних губитака у људству и техници".

image