Русија

Москва одговорила на санкције САД: Рампа за више од 200 Американаца

Ове "осветничке мере" Москве су допуна раније одлуке да дефинише као непожељне одређене америчке невладине организације које амбасада САД регрутује као "агенте утицаја", саопштило је руско МСП
Москва одговорила на санкције САД: Рампа за више од  200 Американацаwww.globallookpress.com © Vladimir Baranov

Москва је забранила улаз у Руску Федерацију за 227 Американаца који се доводе ширењем русофобичне политике САД или су непосредно повезани са антируским санкцијама, наводи се у саопштењу руског Министарства спољних послова. 

Наиме, САД су увеле санкције против грађана Русије због "подршке Кремљу и Специјалној војној операцији", те зато Москва узвраћа ударац забраном уласка унутар руских граница за 227 америчких држављана, чија имена и функције су наведена на званичном сајту Министарства.

"Реч је о конкретним појединцима у извршној власти, пословној заједници, медијској сфери и академским круговима који се редовно истичу непријатељским нападима или ширењем измишљотина и отворених клевета о спољној и унутрашњој политици Русије", појашњено је у саопштењу.

Ове "осветничке мере" Москве су допуна на пређашњу одлуку руске стране да дефинише као непожељне у Русији одређене америчке невладине организације хуманитарног карактера које амбасада САД регрутује као "агенте утицаја", наводи се у саопштењу.

Садашње проширење руске "стоп листе" има за циљ да увери Вашингтон да сваки агресивни покушај неће проћи некажњено и да ће бити одлучно одбијен, проучили су из руског Министарства.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner