Русија

Путин са председничким кандидатима: Морамо да радимо заједно

Желео бих да се захвалим свима што је предизборна кампања спроведена на цивилизован начин, у потпуности у складу са руским законом, поручио је руски председник
Путин са председничким кандидатима: Морамо да радимо заједно© Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo

Потребно је да наставимо активан заједнички рад у парламенту земље, који ће нам омогућити да решимо проблеме са којима се Русија суочава, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку са председничким кандидатима.

"Желео бих да захвалим свима што је предизборна кампања спроведена на цивилизован начин, у потпуности у складу са руским законом", казао је Путин.

Руски лидер је оценио да се њихови ставови у великој мери поклапају.

"Влада ће се активно укључити у изједначавање плата у социјалној сфери", указао је Путин, подсетивши да је одговарајући задатак поставио у поруци Савезној скупштини.

Николај Харитонов, један о председничких кандидата честитао је Путину победу, напомињући да Комунистичка партија Руске Федерације признаје његову победу.

"Ви сте дугогодишњи лидер и цела светска заједница разуме да Русију води поуздана особа", истакао је Харитонов.

И лидер десничарске Либерално-демократске партије (ЛДПР) Леонид Слуцки честитао је Путину на историјској победи.

"Нисам желео да говорим, али чланови ЛДПР-а дали су значајан број гласова главном кандидату. Данас смо потврдили ваш високи ауторитет као вође нације", казао је Слуцки Путину.

 Владислав Даванков је, уз честитке, оценио да је Путинова победа убедљива.

"Драги Владимире Владимировичу, честитам вам на победи, убедљивој победи", рекао је Даванков.

image