Русија

Путин: Радићемо на јачању Русије

Имамо све како бисмо успели у томе, нагласио је председник Русије
Путин: Радићемо на јачању Русијеwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

У економији, одбрамбеној индустрији, уметности и унутрашњој политици урадићемо све како бисмо ојачали Русију, и учинили је привлачнијом и ефикаснијом, поручио је данас председник Русије Владимир Путин, додајући да Русија има све што јој је потребно за то. 

Према речима председника, народ то очекује од земље. Руски лидер је, такође, захвалио гласачима на поверењу које су му указали гласајући за њега. Путин је поручио да је победа на председничким изборима само увод у будуће победе земље.

Путин је, на састанку у Кремљу са члановима свог изборног штаба, истакао и да су они међу њима који су непосредно пред изборе радили у Донбасу и Новорусији показали храброст и пожртвованост.

Захвалио је и њима за досадашњи рад и добру сарадњу током читавог изборног процеса.

"Многи од вас су радили у веома тешким условима и на нашим пограничним територијама, где неонацисти гађају мирне градове и цивилну инфраструктуру у Донбасу, у Новоросији. Хвала вам пуно на вашем труду", поручио је Путин.

Он је додао да би Русија могла на исти начин да одговори супарничкој страни и да гађа цивилну инфраструктуру, али да ипак има "своје планове". 

Уједно је и похвалио становнике Белгородске области за храброст и обећао да ће урадити све како би их подржао. У питању је, подсетимо, област Руске Федерације на граници са Украјином, која је од почетка СВО била честа мета украјинских снага. 

Лидер се осврнуо и на извоз пшенице, рекавши да је Русија данас прва земља света по том параметру и да руски пољопривредни сектор постаје све савременији. 

Раније никоме није падало "на памет да ће извоз пољопривредних производа вишеструко превазилазити извоз оружја", истакао је. 

image