Русија

Подршка Путину не јењава: 84 одсто Руса позитивно оцењује рад руског председника

На питање о поверењу у председника, 84 одсто испитаника је рекло да би радије веровало Путину, док му само осам одсто не би указало поверење
Подршка Путину не јењава: 84 одсто Руса позитивно оцењује рад руског председника© Tanjug/Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Више од 80 одсто Руса, тачније 84 одсто, оцењује рад руског председника Владимира Путина као "добар". Такође, исти број му верује, произлази из анкете фондације "Јавно мњење" (ФОМ). 

Чак 84 одсто ипитаника је одговорило да је Путин прилично добар у свом послу, док само шест одсто оценило његов рад као "лош", показују резултати анкете објављене на сајту фондације.

На питање о поверењу у председника, 84 одсто испитаника је рекло да би радије веровало Путину, док му осам одсто не би указало поверење.

Више од половине, 58 одсто Руса каже да руска влада ради добро, док 19 одсто сматра да ради прилично лоше.

Испитаници су замољени да замисле да ће се избори за Државну думу одржати следеће недеље, па се тако више од половине (52 одсто) изјаснило да би гласало за Јединствену Русију, седам одсто за Комунистичку партију Руске Федерације и Либерално-демократску партију, четири одсто за странку Нови народ, а два одсто за Праведну Русију.

Анкетирано је 1.500 испитаника старијих од 18 година из 104 градска и сеоска насеља у 53 конститутивна ентитета Руске Федерације у периоду од 22. до 25. марта 2024. године.

image