Русија

Срушио се надвожњак у Вјазми: Погинула једна особа, шесторо повређено

Објекат се срушио док су на њему били камион и аутомобил
Срушио се надвожњак у Вјазми: Погинула једна особа, шесторо повређеноwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Једна особа је погинула а шесторо људи је повређено када се у Вјазми, у Смоленској области, срушио надвожњак док су на њему били аутомобил и камион, потврдио је за "РИА Новости" представник регионалног одељења Министарства за ванредне ситуације.

"Жена из аутомобила је страдала, а мушкарац из камиона је у тешком стању", рекао је он.

Укупно петоро људи је хоспитализовано.

"Петоро повређених пребачено је у Централну окружну болницу Вјаземска, једна од њих је дете рођено 2010. године. Стање жртава је умерено и тешко. Сви имају вишеструке повреде", навело је руско министарство здравља.

Московска железница саопштила је да је обустављен саобраћај на деоници Вјазма – Семлево. Четири воза за спасавање послата су на место урушавања како би се рашчистила пруга, а формиран је оперативни штаб у Руским железницама.

Због урушавања надвожњака оштећене су гасне мреже, а без гаса је остало 69 правних лица, пет котларница и око 8,8 хиљада становника те области, саопштило је Министарство стамбено-комуналних делатности, енергетике и тарифне политике региона.

Гувернер Смоленске области Василиј Анохин преузео је личну контролу над ситуацијом и хитно отишао на лице места да организује рад на утврђивању узрока и отклањању последица инцидента.

image