Русија

Мишустин: Руска економија наставља да расте сигурним темпом

Локомотиву успеха, као и 2023. године, чини прерађивачка индустрија, а појава потражње за новим руским производима и услугама послужила је као основа за промене у економији, поручио је руски премијер
Мишустин: Руска економија наставља да расте сигурним темпомwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Економија Русије наставља да расте и почетком 2024. године, потврдио је данас премијер Руске Федерације Михаил Мишустин.

Мишустин је истакао да је раст сигуран и да се у том смислу ништа није променило.

"Мере које је Влада предузела прошле године дале су добре резултате, и они се виде по динамици БДП-а и позитивним променама које су се десиле у многим секторима. Почетком 2024. године тренд раста се није променио, наша привреда наставља да се самоуверено развија", рекао је Мишустин.

Такође, подсетио је да је према процени Министарства за економски развој Русије БДП у јануару ове године порастао за скоро 5 одсто, а у фебруару за 7,7 одсто.

Уз то, пораст је регистрован и у индустрији (8,5 одсто у фебруару).

"Локомотиву успеха, као и 2023. године, чини  прерађивачка индустрија и то је јако важно. Прерађивачка индустрија нам расте рекордно високим темпом", поручио је Мишустин.

Како је објаснио, генератор промена у економији било је то што је дошло до потражње за новим производима и услугама који се производе у Русији.

"Неопходно је подржати овакву тенденцију, руководећи се пре свега програмом националног развоја који је председник изнео у обраћању Савезној скупштини. Русија би до 2030. године требало да постане једна од четири највеће економије света по паритету куповне моћи. Наравно, потребно је деловати веома активно, у неколико праваца одједном", истакао је премијер.

image
VV inauguration
banner