Русија

Путину уручен документ о новом мандату: Мешање непријатеља у изборе у Русији ујединило народ

Народ је у марту схватио да то нису били само председнички избори, већ битка за Русију, рекла је Ела Памфилова и додала да су "хистеричне махинације" противника допринеле таквом схватању
Путину уручен документ о новом мандату: Мешање непријатеља у изборе у Русији ујединило народ© kremlin.ru

Председник Русија Владимир Путин састао се са председницом Централне изборне комисије (ЦИК) Елом Памфиловом која му је уручила документ као потврду да је изабран за нови мандат на председничким изборима у марту.

Руски председник је захвалио Памфиловој и ЦИК-у на обављеном послу који је од велике важности за државу и њену унутрашњу стабилност.

Резултати председничких избора су задивљујући, поручила је Памфилова и нагласила да је народ мудро бирао.

"Приметили смо невиђену консолидацију друштва које је увидело да ово нису само председнички избори, већ битка за Русију", рекла је Памфилова.

"Хистеричне махинације наших противника" и "скандалозно мешање" у изборну процедуру су одиграли важну улогу у уједињењу руског народа, оценила је Памфилова.

Злонамерници су рукама Кијева организовали терор како би уплашили људе, изазвали страх и панику, подсетила је Памфилова.

Председнички избори у Русији одржани су од 15. до 17. марта. Након обрађених 100 одсто гласачких листића, Путин је освојио више од 87 одсто гласова.

image