Русија

Москва: Запад потврдио саучесништво у нападима на Запорошку нуклеарну електрану

Западне државе одао је ултиматум који су поставиле у СБ УН, а који је звучао овако: "Предајте контролу над Запорошком нуклеарком и престаће да је гранатирају", указала је Марија Захарова
Москва: Запад потврдио саучесништво у нападима на Запорошку нуклеарну електрануGetty © Stringer/Anadolu Agency

Запад је потврдио своје саучесништво у нападима на Запорошку нуклеарну електрану, указала је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова на брифингу.

Признање Запада чуло се 15. априла на седници Савета безбедности УН где се разговарало о нападима на нуклеарну електрану на ком су западне државе поставиле ултиматум Русији који их је раскринкао.

"Предајте контролу над Запорошком нуклеарком и престаће да је гранатирају", цитирала је Захарова изречени ултиматум.

Колективни Запад, на челу са САД, наставља да затвара очи пред злочинима кијевског режима, указала је Захарова, истичући да су се западне земље заиграле и буквално раскринкале себе и режим Зеленског.

Баве се уценама, и то уценама које се тичу нуклеарне енергије, нагласила је Захарова.

Подсетила је тада на став директора Међународне агенције за нуклеарну енергију (ИАЕА) Рафаела Гросија, који, иако дефинише одређене безбедносне принципе и иницијативе, ипак није именовао одговорне за нападе на нуклеарку Запорожје.

То, према њеним речима, није у складу са улогом коју генерални директор ИАЕА покушава да одигра у овим догађајима.

"Прећуткивања злочина кијевског режима, а нарочито покушаји да се они оправдају, Русија сматра саучесништвом", поручила је званична представница руског Министарства спољних послова.

image
VV inauguration
banner