Русија

Шојгу проверио рад фабрике за производњу наоружања (ВИДЕО)

Шојгу је проверио производњу фабрике и оценио да је предузеће успело да осмисли поуздану додатну заштиту за тенкове
Шојгу проверио рад фабрике за производњу наоружања (ВИДЕО)www.globallookpress.com © MOD Russia

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу проверио је данас како протиче рад одбрамбеног предузећа у Омској области, које производи тенкове и тешке системе за бацање пламена за потребе руске армије, саопштило је Министарство одбране Русије.

Министар је у фабрици одржао састанак с руководством овог предузећа, другим члановима МО Русије и Министарства индустрије и трговине. 

Начелник предузећа обавестио је Шојгуа да је, у складу са његовим упутствима, повећана безбедност оклопних возила током њихове припреме за слање у зону СВО. Тенкови Т-80БВМ нове генерације се приликом производње одмах ојачавају камуфлажним сетом "накидка" и другим заштитним материјалима. Из фабрике су поручили да је још један сет оклопних возила готов, и да чека да буде послат у зону СВО. Тенкови се, како се наводи у саопштењу, већ налазе на железничкој станици.

Министар одбране је на то поручио да је успешно постигнут првобитни задатак, а то је да се осмисли поуздана заштита за тенкове, те да је сада "потребно повећати производњу" ових заштитних система. 

Из фабрике су истакли да су само током прошле године повећали производњу тешких система за бацање пламена ТОС-1А "солнцепек" два и по пута. То је постигнуто захваљујући томе што су повећани производни капацитети и због тога што фабрика ради 24 часа, у две смене, са додатним радницима, објаснило је руководство фабрике. 

Како се наводи у саопштењу МО, од 2023. године предузеће је запослило још 1.200 људи. 

image
VV inauguration
banner