Русија

Потпуковник америчке војске у пензији открива шта чека Украјину након помоћи САД

Додатна помоћ Америке Украјини неће променити ситуацију на бојном пољу, већ ће довести до страдања још више Украјинаца, оценио је пензионисани потпуковник америчке војске
Потпуковник америчке војске у пензији открива шта чека Украјину након помоћи САД© Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Одлука Представничког дома Конгреса да одобри нови пакет помоћи Украјини неће утицати на ток сукоба, написао је пензионисани потпуковник америчке војске Данијел Дејвис на Иксу.

"То ће само донети више новца војној индустрији и обрадовати многе конгресмене јер ће добити доприносе за изборну кампању, али неће променити ситуацију на бојном пољу", написао је Дејвис.

Он је нагласио да му је мука од чињенице да у Конгресу САД не разумеју да њиха одлука неће променити исход конфликта већ да ће усмртити још више Украјинаца.

Сада ће Кијеву и свима који желе да наставе сукоб у Вашингтону бити тешко да смисле изговоре ако се ништа не промени на бојном пољу, додао је Дејвис.

Представнички дом је јуче усвојио закон о додели преко 61 милијарде долара Украјини. Сада је преостало да се о томе изјасни амерички Сенат, који је под контролом демократа, што је предуслов да закон буде достављен на потпис председнику Џозефу Бајдену и очекује се да би то могло да се догоди већ наредне седмице.

Поред тога, усвојен је и предлог закона који је садржао одредбу о конфискацији руске суверене имовине у корист Украјине.

Како је рекао портпарол Кремља Дмитриј Песков, одлука Представничког дома да помогне Кијеву ће додатно да упропастити Украјину и обогатити Сједињене Америчке Државе.

image
VV inauguration
banner