Русија

Москва: Пружићемо одлучан отпор Вашингтону који се све више меша у сукоб

Бела кућа се више не ослања на легенде о победи кијевског режима, већ се само нада да ће украјинска војска издржати барем до председничких избора у новембру, а да не обрука Бајдена, оценила је Захарова
Москва: Пружићемо одлучан отпор Вашингтону који се све више меша у сукобwww.globallookpress.com © Belkin Aleksey/news.ru

Русија ће безусловно и одлучно пружити отпор поступцима Вашингтона, који је учесник у сукобу у Украјини, а све дубље мешање САД у хибридни рат против Москве завршиће се истим понижавајућим фијаском као у Вијетнаму и Авганистану, поручила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Брзоплете одлуке које имају за циљ спасавање неонацистичког режима Зеленског осуђене су на пропаст, оценила је Захарова у званичном коментару о одлуци америчког Конгреса да додели финансијску помоћ Украјини. 

"Циљеви и задаци Специјалне војне операције биће у потпуности остварени", поручила је Захарова.

Гласање у Представничком дому Конгреса за помоћ Украјини, Израелу и Тајвану, које је пропраћено натезањем демократа и републиканаца, који су захтевали сузбијање илегалне миграције преко границе са Мексиком, само по себи није интересантно Русији.

"Једно је јасно – владајуће елите у САД, без обзира на партијску припадност, спремне су да снабдевају кијевски режим оружјем како би могао да се бори до последњег Украјинца, изводи терористичке нападе против цивила на територији Русије, као и саботаже и убиства новинара", указала је Захарова.

Да би то урадио, Вашингтон прибегава крађи замрзнутих руских средстава, за шта Конгрес даје зелено светло Бајденовој администрацији, објаснила је Захарова.

Бела кућа се више не ослања на легенде о победи кијевског режима, већ на чињеницу да ће Оружане снаге Украјине издржати барем до председничких избора у новембру, а да не покваре слику о Бајдену, приметила је руска званичница.

Међутим, и републиканци у САД имају корист од новог пакета помоћи, јер ће амерички војно-индустријски комплекс пристојно да заради, оценила ја Захарова и додала да најдебљи крај добијају обични Украјинци које на силу терају на фронт као "топовско месо".

image
VV inauguration
banner