Русија

Руска војска уништила телевизијски торањ у Харкову: Служио као средство комуникације украјинске ПВО

Убрзо се појавио и видео-снимак на коме се може видети тренутак након експлозије и пад горњег дела торња

Руска војска извршила је удар по телевизијском торњу у Харкову, који је био опремљен антеном и другим средствима комуникације украјинске ПВО, изјавио је Сергеј Лебедев, координатор организације која делује у интересу руских власти на територији под контролом Украјине, преносе "РИА Новости".

"У 16.36 часова, погођен је телевизијски торањ у Харкову, који се налазио у улици Деревјанко. Трећина торња је уништена, а на њему се налазила антена за комуникацију (украјинске) ПВО", рекао је Лебедев.

Он је додао да системи ПВО у граду делују на минималној удаљености, као и да нису међусобно повезани. Убрзо се појавио и видео-снимак на коме се може видети тренутак након експлозије и пад горњег дела торња.

Гувернер Харковске области Олег Синегубов изјавио је да је "након напада на телевизијски објекат, дошло до прекида дигиталног телевизијског сигнала". Раније, током дана, поједини украјински медији пренели су вест да се у Харкову чуло две експлозије у распону од сат времена, због чега је проглашена узбуна за ваздушну опасност.

image