Русија

Суд у Москви одредио притвор заменику министра одбране Русије: Иванов не признаје кривицу

Друга особа које је умешана и приведена је предузетник Сергеј Бородин
Суд у Москви одредио притвор заменику министра одбране Русије: Иванов не признаје кривицу© Надежда Чичерова / РИА Новости

Басмански суд Москве привео је заменика министра одбране Русије Тимура Иванова, оптуженог за примање мита, саопштио је Московски градски суд.

"Одлуком Басманског окружног суда Москве, изабрана је превентивна мера за заменика министра одбране Руске Федерације Тимура Вадимовича Иванова у виду притвора у периоду од два месеца, односно до 23. јуна 2024. године", наводи се у саопштењу.

Како се наводи у судском извештају, Иванов је оптужен да је "примио већи мито као део организоване групе док је обављао послове по уговору и подуговору за потребе војног ресора".

Наиме, Иванов није признао кривицу.

Друга особа које је умешана и приведена је предузетник Сергеј Бородин.

"Бородин је, у пријатељским односима са замеником министра одбране Руске Федерације Ивановим који је надгледао изградњу и велике поправке објеката Министарства одбране, ушао у злочиначку заверу са трећим лицима. Удружио се са њима да изврши организована група кривичног дела – примање мита, у посебно великим размерама у виду пружања имовинских услуга приликом уговарања и подуговарања послова за потребе Министарства одбране", додаје се у саопштењу.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да је руски председник Владимир Путин обавештен о томе шта се догодило, као и министар одбране Сергеј Шојгу.

Иванов је 2012. године био заменик председника Владе Московске области, од 2013. до 2016. обављао је дужност генералног директора ЈСЦ Оборонстрој.

У мају 2016. године је указом председника именован за заменика начелника Министарства одбране.

image
VV inauguration
banner