Русија

Изложба заплењене западне војне опреме у Москви: Стигли "леопард" и "мардер" (ФОТО, ВИДЕО)

Како је раније саопштило Министарство одбране, изложба наоружања и опреме коју је руска војска заробила током Специјалне операције биће отворена на Поклоној гори 1. маја и трајаће месец дана
Изложба заплењене западне војне опреме у Москви: Стигли "леопард" и "мардер" (ФОТО, ВИДЕО)© Roman Denisov, Роман Ден/Global Look Press

Заплењени немачки тенкови "леопард 2" и борбено пешадијско возило "мардер", украјински Т-72 и БТР-80 изложени су на Поклоној гори у Москви.

На оба возила се види немачка застава.

Тенк "леопард 2" допремила је група за поправку и евакуацију Централног војног округа из Авдејевског правца средином априла.

Борбено пешадијско возило "мардер" евакуисано је из околине Авдејевке крајем марта.

Како је раније саопштило Министарство одбране, изложба наоружања и опреме коју је руска војска заробила током Специјалне операције биће отворена на Поклоној гори 1. маја и трајаће месец дана.

На изложби ће бити представљено више од 30 примерака војне опреме произведене у САД , Великој Британији, Немачкој, Француској, Турској, Шведској, Чехословачкој, Јужној Африци, Финској, Аустралији, Аустрији и Украјини. 

Поред поменутих "леопарда" и "мардера", гости ће моћи да се упознају и са америчким борбеним возилом пешадије "бредли", шведским борбеним возилом пешадије ЦВ90, француским борбеним оклопним возилом АМКС-10РЦ.

image