Русија

Са фронта на изложбу трофеја: Руси допремили уништени амерички тенк "абрамс" (ВИДЕО)

Сви заинтересовани моћи ће да виде онеспособљени амерички тенк на изложби непријатељског наоружања и НАТО војне опреме коју су руски војници запленили током Специјалне војне операције

Руска војска је евакуисала из зоне борбе амерички тенк "абрамс" који је претходно онеспособила, рекао је представник групе снага "Центар" Александар Савчук и најавио да ће бити изложен на изложби уништеног НАТО наоружања која се припрема у Москви. 

"Сви заинтересовани ће ускоро моћи да виде тај тенк на изложни у парку Победа у Москви", поручио је Савчук, говорећи о изложби непријатељског наоружања и војне опреме коју су руски војници запленили током Специјалне војне операције, пренеле су "РИА Новости".

Тенкови "абрамс" коштају око 10 милиона долара и, како су тврдили амерички и украјински званичници, они су од виталног значаја за пробијање утврђених руских линија одбране.

Од тридесетједног тенка руска војска је уништила већ пет.

Украјина је чак била приморана да повуче америчке тенкове са фронта због супериорности руских дронова који су их учинили сувише рањивим на бојном пољу, известио је Асошиејтед прес, што је касније потврдио и посланик Врховне раде Максим Бужански.

Руско Министарство одбране наставља да довози нове експонате на изложбу непријатељског наоружања и војне опреме коју су руске снаге онеспособиле и заплениле током Специјалне војне операције, а која ће бити отворена 1. маја у парку Победа у Москви и трајаће месец дана.

На изложби се може видети велики број узорака НАТО опреме која је испоручена режиму у Кијеву, навела је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова на Телеграму.

Изложба ће бити интересантна и онима који још верују у "западне вредности" или не примећују хибридну агресију НАТО-а на Русију и њен народ, оценила је Захарова.

image