Русија

Посланик Думе: Слање америчких трупа у Украјину је равно самоубиству

Према мишљењу члана руске Думе, САД настављају са провокацијама како би изазвале трећи светски рат и учешће нуклеарних сила у њему, не размишљајући о томе да би то био последњи рат за читав свет
Посланик Думе: Слање америчких трупа у Украјину је равно самоубиствуGetty © Hristo Rusev/NurPhoto

Посланик Државне думе из Кримске области и члан Комитета за безбедност Михаил Шеремет изјавио је да је потенцијални улазак америчких трупа у Украјину раван самоубиству, преносе "РИА Новости".

Подсећања ради, раније је посланик Представничког дома САД Марџори Тејлор Грин изјавила да је план Беле куће "наставак финансирања прокси рата са Русијом и то све док не погину сви Украјински мушкарци, након чега ће у Украјину бити послате америчке трупе", те да се мировно решење не уклапа у ратни бизнис и економски модел, што је "подло и одвратно".

"Појава америчке војске у Украјини ће за њих бити самоубиство и резултираће великом патњом за Американце", рекао је Шеремет.

Према његовом мишљењу, САД настављају са провокацијама како би изазвале трећи светски рат и учешће нуклеарних сила у њему, не размишљајући о томе да би то био последњи рат за читав свет.

"Верујем да читава међународна заједница мора да се уједини и одвоји од режима међународног криминалца и безумника Џоа Бајдена, који ствара предуслове за нестанак нашег света", закључио је руски посланик.

image