Русија

Захарова: Oружје које је Запад послао Украјини преплавило црна тржишта

У случају да Кијев изведе нападе британским оружјем на територији Русије, Москва има право на удар по британским објектима у Украјини и изван њених граница, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова
Захарова: Oружје које је Запад послао Украјини преплавило црна тржишта© Photo by Maksim Konstantinov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Неконтролисано присуство западног наоружања на територији Украјине довешће до катастрофалних последица по Европу. Нико не зна где и у којим којим количинама се оружје налази, објаснила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Вашингтон је послао читаву комисију у Украјину да схвати где је помоћ која је послата Кијеву.

Нико не зна где и коме кијевски режим испоручује то оружје, јер се оно, очигледно, већ појављује у разним деловима света, укључујући и Западној Европи".

У случају да Кијев изведе нападе британским оружјем на територији Русије, Москва има право на удар по британским објектима у Украјини и изван њених граница, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Ако се сличан сценарио реализује, наша земља, Руска Федерације, има право да узврати на одговарајући начин, односно да за циљ узме британске објекте који се налазе на територији Украјине, као и ван Украјине – војне објекте, наоружање и тако даље", изјавила је она за руске медије.

image