Русија

Патријарх Кирил: Донбас је прва линија одбране руског света

Свака нација има посебне тачке ослонца у формирању моралног осећања, за људе који живе у руском свету то су вера и љубав према отаџбини, рекао је поглавар Руске православне цркве
Патријарх Кирил: Донбас је прва линија одбране руског светаwww.globallookpress.com © © Komsomolskaya Pravda

Донбас је данас прва линија одбране руског света, чије су главне тачке ослонца вера и љубав према отаџбини, изјавио је патријарх московски и све Русије Кирил у обраћању у Саборном храму Христа Спаситеља у Москви, пренео је ТАСС.

"Руски свет није само Русија, он је свуда где живе људи који су васпитани у традицији православља и у традицији руског морала. Морал је свеобухватни концепт, али свака нација има неке посебне тачке ослонца у формирању моралног осећања. За људе који живе у руском свету то су вера и љубав према отаџбини", рекао је поглавар Руске православне цркве.

Патријарх Кирил састао се са децом из Донбаса, а сусрет је реализован као део хуманитарне мисије "Деца Донбаса у посети патријарху" коју је организовала добротворна фондација "Спасавање детињства".

Патријарх Кирил рекао је да ако људи изгубе љубав према отаџбини, способност да бране свој дом и свој народ, ако почну да се руководе у свом животу туђим мислима, "штетним и опасним", крећу на веома опасан пут, градећи своје животе супротно интересима свог народа.

"У месту где живите, радите, растете, љубав према отаџбини, великој отаџбини, према нашем руском свету, љубав према православној цркви, према нашим традицијама је основа за очување вашег идентитета, ваше аутентичности", рекао је патријарх и изразио наду да ће се све то очувати у срцима младе генерације Донбаса.

image
VV inauguration
banner