Русија

Патријарх Кирил: Омладина да чува Цркву од раскола

Поглавар Руске православне цркве позвао је младе да у непредвидивим временима која следе чувају Цркву од подела, изобличења и непромишљеног реформисања
Патријарх Кирил: Омладина да чува Цркву од расколаwww.globallookpress.com © Russian Government

Патријарх московски и целе Русије Кирил позвао је црквену омладину да се бори против покушаја цепања Руске православне цркве и уплива "непромишљеног реформизма", што се већ дешавало у њеној историји.

"Мораћете да чувате веру у срцу своме, да волите Цркву, да се борите против свих покушаја подела, изобличења, непромишљеног реформисања и свега другог кроз шта је наша Црква прошла и остала уједињена", рекао је патријарх после литургије, обраћајући се црквеној омладини.

Патријарх је замолио омладину да у предстојећим тешким временима сведочи веру у Христа.

"Мораћете да сведочите о Господу, Цркви и својим хришћанским уверењима током 21. века, када никог од нас, старије генерације, неће бити. Мораћете да преузмете ову посебно важну штафету како бисте и за 10, 20, 50, 60 година остали верни сведоци мученичког подвига, сведоци ваше вере у незамисливим и непознатим условима који предостоје", рекао је патријарх Кирил. 

Поглавар руске цркве је истакао да се моли да садашње генерације буду достојне подвига својих претходника.

Патријарх је данас био гост на слави Православног Свето-Тихонског хуманитарног универзитета. Литургију је одслужио у универзитетском храму кнеза Владимира у Москви.

image