Русија

Путин: Сада је наш ред да се одужимо учесницима војне операције

Председник Русије је на састанку са друштвом особа са инвалидитетом захтевао да се пружи подршкa учесницима специјалне операције који су задобили тешке повреде
Путин: Сада је наш ред да се одужимо учесницима војне операције© Tanjug/Vladimir Astapkovich, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Треба пружити свеобухватну подршку онима који су страдали у специјалној војној операцији, они су часно испунили своју дужност, сада је задатак власти да испуне своју, рекао је председник Русије Владимир Путин на састанку са особама са инвалидитетом и друштвеним организацијама лица са здравственим спецификацијама.

Лидер Русије је нагласио да би у центру пажње свих нивоа власти требало да буде пружање помоћи војницима и официрима који су задобили тешке повреде током специјалне војне операције.

"Потребно је да им се на квалитетном и савременом нивоу обезбеди све што је потребно за медицинску, социјалну рехабилитацију и што бржи опоравак. Они су браниоци наше земље, наши хероји који су часно извршили своју војну дужност. Сада је наш задатак да испунимо наш дуг према њима", рекао је Путин.

Путин је рекао да је однос према особама са посебним здравственим потребама индикатор зрелости друштва, његове људске, грађанске одговорности и додао да се у савременој Русији овај став мења на боље.

image
VV inauguration
banner