Русија

Шојгу у Белорусији: Минск се одлучно супротставља непријатељском курсу САД

Министарства одбране Русије и Белорусије потписала протокол о осигуравању регионалне безбедности
Шојгу у Белорусији: Минск се одлучно супротставља непријатељском курсу САДwww.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Савезнички односи са Белорусијом су добили на посебном значају у условима невиђеног притиска Запада и необјављеног рата против Русије, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу који борави у посети Белорусији.

Шојгу је током разговора са белоруским колегом Виктором Хрењином у Минску додао да је Белорусија била и остаје поуздан партнер Русије, преносе РИА Новости.

Министар одбране је похвалио "одлучност Минска да се супротстави непријатељском курсу Сједињених Америчких Држава и њихових савезника, као и спремност да заједно са Москвом осигура војну безбедност Руске Федерације".

Шојгу је такође подсетио да је се "тренутно у складу са одлукама председника две земље на територији Белорусије спроводи координација руских и белоруских формација и војних јединица, које улазе у састав регионалне војне групације".

Претходно је белоруска агенција "Белта" пренела да је руски министар одбране Сергеј Шојгу допутовао у Белорусију где ће разговарати са белоруским министром одбране Виктором Хрењином.

У саопштењу се наводи да ће руска и белоруска страна разговарати о актуелним питањима билатералне војне и војно-техничке сарадње.

Белоруска страна је саопштила да су два министарства потписала протокол о осигурању регионалне безбедности.

image
VV inauguration
banner