Русија

Украјинци напали аеродром Курск

Резервоар нафте у области аеродрома Курск запалио се као резултат напада
Украјинци напали аеродром КурскGetty © Michael Dodge / Stringer

Гувернер Курске области Роман Старовојт изјавио је данас да је украјинска војска напала дроном цивилни аеродром у Курској области, што је узроковало пожар у једном резервоару горива, преносе "РИА Новости".

"Као резултат напада дроном, у близини аеродрома Курск запалио се резервоар за складиштење горива. Жртава није било, а пожар се локализује. Све специјалне службе су на лицу места", написао је Старовојт на свом Телеграм каналу.

На аеродрому Курск, као и десет других аеродрома на југу и центру Русије, од 24. фебруара, на снази је режим ограничења летова.

Јуче је украјинска војска покушала да нападне војне аеродроме у Саратовској и Рјазањској области. Како је саопштило Министарство одбране, коришћени су дронови совјетске производње, али је руска авијација, користећи ПВО, оборила ове уређаје који су летели на малој висини. У нападу су погинула три припадника техничког штаба, још четири су повређена, док су два авиона оштећена. 

Министарство одбране Руске Федерације саопштило је да је овим нападом кијевски режим покушао да поремети борбени рад руске авијације, али да то није спречило руску војску да зада огроман ударац украјинском војном систему командовања и контроле и повезаним одбрамбеним објектима.

"Погођено је свих 17 назначених циљева, ударом је поремећено пребацивање трупа и страног наоружања у борбена подручја", наводи се у саопштењу.

image
VV inauguration
banner