Спорт

Срамота: Фудбалски савез тзв. Косова тражи казну за Србију због меча са Швајцарском

Фудбалски савез такозваног Kосова (ФФK) саопштио је да је поднео жалбу Међународној фудбалској федерацији (ФИФА) због наводних "тешких увреда од стране селектора репрезентације Србије Драгана Стојковића и расистичких поступака српских навијача" на утакмици трећег кола групе Г на Светском првенству у Kатару између Србије и Швајцарске
Срамота: Фудбалски савез тзв. Косова тражи казну за Србију због меча са ШвајцарскомGetty © Laurence Griffiths

У саопштењу Фудбалског савеза тзв. Косова се наводи да је истицање слогана са политичким порукама против Албанаца могло да се види и чује током утакмице, а да су о томе наводно писали светски медији.

"ФФK је поднео жалбу ФИФА са неопходним доказима. ФФK захтева од ФИФА истрагу поводом овог случаја и тражи да ФС Србије буде санкционисан како би се једном заувек оваква скандирања склонила са фудбалских стадиона и догађаја као што је СП", наводи се, између осталог, у саопштењу.

Фудбалски савез тзв. Косова подсећа да је недавно поднео жалбу ФИФА и због истицања заставе у свлачионици репрезентативаца Србије, на којој је била карта Kосова и Метохије у бојама српске заставе са натписом "Нема предаје".

Швајцарска је победила Србију са 3:2 и тако изборила пласман у осмину финала СП.

Фудбалски репрезентативци Швајцарске Ђердан Шаћири и Гранит Џака су неколико пута током меча провоцирали српске играче, а у финишу сусрета је уследио и физички обрачун репрезентативаца две селекције, који је окончан након интервенисања селектора Србије Стојковића, као и арбитара сусрета.

image
VV inauguration
banner