Спорт

Одржана ванредна седница скупштине ЈСД Партизан, Љајић изабран за потпредседника

Југословенско спортско друштво Партизан одржало је на стадиону Партизана седницу Управног одбора, као и Ванредну седницу скупштине Друштва на којој су усвојене одлуке Управног одбора
Одржана ванредна седница скупштине ЈСД Партизан, Љајић изабран за потпредседникаGetty © Srdjan Stevanovic / Stringer

На Ванредној седници скупштине ЈСД Партизан одлучено је да нови потпредседник ЈСД Партизан буде Расим Љајић, док је на место у Управном одбору именован председник рукометног клуба Партизан Жељко Перкунић.

Скупштина је усвојила одлуку да се изрекне јавна опомена бившем руководству ЈСД Партизан и ФK Партизан због три ставке: измирења доспелих обавеза од стране фудбалског клуба према имовини ЈСД Партизан, измирења трошкова који ће настати у будућности током коришћења стадиона Партизана од стране фудбалског клуба, непотпуне документацију која је потребна за израду финансијског извештаја и коју треба да достави ФK Партизан.

"Након седам дана од изрицања опомене, ЈСД Партизан ће поступити у складу са Статутом Друштва ради измирења доспелих обавеза и прикупљања потребне документације", саопштило је ЈСД Партизан.

Управни одбор ЈСД Партизан је овластио генералног секретара ЈСД Партизан Жељка Танасковића да преговара са потенцијалним спонзорима са могућношћу одређивања новог, придруженог имена спортском комплексу у власништву ЈСД Партизан.

Управни одбор је именовао Извршни одбор за решавање хитних питања ЈСД Партизан. Њега чине председник Остоја Мијаиловић, потпредседник Ђорђе Вишацки, Рајко Балтић, Недељко Савић и Љубомир Грујић. Мандат ИО почиње да важи од доношења Правилника о раду Управног одбора.

Председник Надзорног одбора је проф. др Зоран Лончар, а чланови су Александра Глигић, Дејан Чавић, Млађан Шилобад и Милена Митић.

Чланови Дисциплинске комисије ЈСД Партизан су Никола Бабић, Дејан Kијановић и Драган Доневић.

image