Спорт

Ћирковић: Партизан се не одбија, прихватио сам позив Ивице Kраља

Бивши фудбалер Партизана Миливоје Ћирковић рекао је да је на позив спортског директора клуба Ивице Kраља прихватио да буде скаут "црно-белих"
Ћирковић: Партизан се не одбија, прихватио сам позив Ивице Kраља© FK Partizan

Ћирковић је од 1999. до 2010. године играо за Партизан.

"Осећања према Партизану се никад нису ни променила, она увек остају иста, од првог дана када сам дошао у клуб, а то је било 1994. године, до дан данас су иста. Партизан је мој клуб, клуб у којем сам провео много година, клуб који највише волим и то ће тако остати до краја мог живота", рекао је Ћирковић за званични сајт клуба.

Истакао је да је прихватио позив Ивице Kраља, који је спортски директор Партизана и директор скаутинг службе.

"Ивица је мој дугогодишњи пријатељ и саиграч. Заједно смо играли у Партизану, а на почетку моје каријере, када сам дебитовао за репрезентацију, Ивица је био тада стандардан голман. На његов позив, као дугогодишњег пријатеља и човека, који је доста дао фудбалу и који се разуме у те фудбалске ствари, оберучке сам прихватио позив, јер ми се свиђа његово размишљање у вези са свим што се дешава и што ће се дешавати у Партизану, тако да стварно му од срца захваљујем на том позиву. Партизан се никад не одбија".

Он је одговорио на питање да ли је данас лакше или теже скаутирати због нових технологија.

"У савременом свету и свету технологије је све много доступније него што је било пре, међутим, поред тога што је технологија напредовала, мислим да је жив догађај изузетно битна ствар у скаутирању и гледању играча. Наравно, технологија много олакша, да не морате сада ићи неколико пута да гледате једну те исту ствар код неког играча. Међутим, све то треба склопити заједно: и видео технологију и уживо гледање играча - и оних младих и оних који су већ остварени у фудбалу - и проценити да ли тај играч у одређеном тренутку одговара неком клубу. Нису ми стране ни модерне технологији али, генерално, није ми тешко да идем по неколико пута да погледам неког играча".

Ћирковић истиче да у Србији има доста деце која су жељна успеха.

"У данашње време све гледамо и ове највеће играче, чак и њихове снимке и интервјуе где причају како су живели и проживели кад су били јако мали. И код нас има доста деце која су жељна успеха, која су из мањих средина и која са својим телентом и намером да успеју у фудбалу имају већу жељу - што не значи, наравно, да и деца која су из великих градова немају жељу, али имају више могућности да у тој некој ранијој фази развијања имају боље школе, бољу организацију тих утакмица, лига у млађим категоријама, свега тога што је везано за њихов развој", рекао је Ћирковић и наставио:

"У сваком случају, мислим да подједнако треба сваком детету дати шансу за успех, а става сам да та деца, која долазе из мањих средина, имају већу жељу за успехом и у некој причи која се дешавала и онда када сам ја почињао у тим неким данима у млађим категоријама, било је тако. Наравно, велики град пружа више могућности за развој, тако да та деца која дођу у велики град треба то оберучке да прихвате".

Подсетио је да је скаутинг служба Партизана једна целина.

"На позив Ивице Kраља ја сам то оберучке прихватио, шта ће бити моје задужење, да ли ће бити скаутирање играча за омладинску школу или први тим - ништа ми није страно, бићу посвећен максимално. Трудићу се да ово што ми је фудбалски клуб Партизан понудио и што сам ја прихватио, оправдам на најбољи могући начин. У наредном периоду ћемо видети како ће се све то развијати, али мислим да у том погледу нећу разочарати", навео је Ћирковић.

image