Спорт

Ивановић: Армани једна од најбољих екипа у Евролиги

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић изјавио је да је екипа Арманија једна од најбољих у Евролиги
Ивановић: Армани једна од најбољих екипа у Евролиги© KK Crvena zvezda

Kошаркаши Црвене звезде ће сутра од 19 сати у Београду дочекати Армани у 14. колу Евролиге.

"Нова утакмица, и то против једне екипе, која је по мени једна од најбољих екипа у Евролиги, иако тренутно не стоје баш добро, али су неоспорно скуп изванредних играча. Против Макабију су одиграли изванредну утакмицу у којој су мало при крају имали проблема, они играју добро, и фали им мало. Надам се да то неће бити сутра", рекао је Ивановић.

Црвена звезда је у серији од 10 победа у свим такмичењима.

"Ми ћемо покушати и урадити све да дамо себи шансу да победимо утакмицу против Арманија. Да би то урадили морамо да почнемо много агресивније него што смо то урадили против Жалгириса и да тај интензитет држимо 40 минута".

Kапитен Црвене звезде Бранко Лазић изјавио је да ће дуел са Арманијем да буде изузетно физички врло захтеван.

"Биће врло тешко, јер смо јуче одиграли исцрпљујућу утакмицу и играли јако да би дошли до победе. Морамо да одиграмо физички јако са контактом. Верујем да ћемо уз помоћ пуне хале да направимо искорак и да дођемо до победе. Ова серија нам је само подстицај да радимо још више и резултат је рада са новим тренером последњих месец дана. Имамо самопоуздање, и ту дозу неког релакса да можемо да се вратимо када заостајемо. Све то долази из тренинга… Искрено се надам истој атмосфери, надамо се да ће се поновити све сутра", закључио је Лазић.

Црвена звезда у Евролиги има скор од седам победа и шест пораза. Армани је последњи са само три победе и 10 пораза.

image