Спорт

Месина објаснио "споран" тајм-аут против Звезде: Мало људи разуме кошарку као Срби

Тренер Олимпије Милано разјаснио је због чега је тражио тајм-аут на три секунде пре краја меча када је већ било јасно да ће његов тим савладати црвено-беле
Месина објаснио "споран" тајм-аут против Звезде: Мало људи разуме кошарку као Срби© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Црвене звезде нису успели да настави са победничком серијом, пошто их је након 10 узастопних тријумфа у свим такмичењима савладала екипа Олимпије Милано.

Пулени Етореа Месине напокон су уписали тријумф у Евролиги, савладавши Звезду 71:67, а тренер Олимпије је након меча објаснио разлоге за помало контроверзни тајм-аут из финиша утакмице.

Звезда је у последњем минуту стигла на два поена заостатка, али је милански тим успео да све исконтролише. При предности од четири поена, Олимпија је добила напад на три секунде пре краја меча, а Месина је затражио тајм-аут.

То је наљутило навијаче црвено-белих, који су сматрали да се радило о непотребном потезу тренера гостију. Ипак, он је у изјави након меча све разјаснио.

"Можете ли да замислите колико нам ово значи? Изгубили смо девет мечева заредом и вечерас смо били фантастични у оваквом амбијенту. Најсрећнији сам због њих. Кратак коментар, људи су се наљутили због тајм-аута. Имамо минималну наду да ухватимо осмо место и хтели смо да поправимо кош-разлику јер је у Евролиги све могуће. Сви су добри тимови, никада се не зна, није ово мањак поштовања. Мало људи разуме кошарку као Срби, верујем да ће разумети", рекао је Месина у изјави за "Спортклуб".

image