Спорт

Крај Звездиног херојског низа: Олимпија разбијала па стрепела, црвено-бели остали без чуда

Екипа Душка Ивановић није успела да настави невероватну серију победа након велике борбе
Крај Звездиног херојског низа: Олимпија разбијала па стрепела, црвено-бели остали без чуда© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Црвене звезде забележили су први пораз у свим такмичењима после пуних месец дана, пошто их је након 10 узастопних победа зауставила екипа Олимпије Милано.

Италијани су у Београду у 14. колу Евролиге савладали црвено-беле резултатом 67:71.

Није Звезда имала довољно енергије након изузетно напорног периода да настави свој фантастичан низ резултата. Олимпија је у финишу прве четвртине преузела иницијативу и од тада је контролисала сва дешавања на терену, све до пред последња два минута меча.

Тих "плус 10" за Милано на крају прве деонице (26:16) указало је на проблеме које Звезда није успевала да реши. Одлично шутерско вече Билија Берона и Брендона Дејвиса, комбинована са често недовољно чврстом одбраном, отежавали су посао тиму Душка Ивановића.

Када је Звезда успевала да смири напад гостију, није то успевала да искористи под другим кошем. Само 13 убачених поена у другој четвртини је најбољи показатељ тога, а чак и серија 9:0 крајем треће деонице могла је да буде далеко убедљивија.

Тада су црвено-бели и поред велике серије имали у једном тренутку три узастопно неискоришћена напада, уз још три промашена слободна бацања Бенџамина Бентила. Можда је крај треће четвртине могао да донесе и бољи резултат на семафору од "минус осам".

Чак и када је Олимпија поново отишла на 15 поена предности, успели су да са четири фуриозна минута "истопе" тај заостатак на само два поена. Ипак, неколико слабијих реакција у последњем минуту резултирали су поразом.

На крају ипак није било довољно времена ни енергије да Звезда 10 узастопних победа претвори у 11. Филип Петрушев је одиграо утакмицу каријере са 20 поена и 11 скокова, Лука Вилдоза је уз 16 поена имао и шестасистенција, док је двоцифрен био и Немања Недовић са 12 поена.

У тиму Олимпије Милано је најбољи био Били Берон са 19 поена. Брендон Дејвис је дао 15, а Девон Хол 11.

  • 15. дец 2022 • 20:56

    20:56

    Крај утакмице - пораз Звезде 67:71

    Црвено-бели нису успели после сјајног финиша против Олимпије Милано да направе чудо и дођу до преокрета после заостатка од 17 поена.

    Звезда је тако забележила први пораз након 10 победа у свим такмичењима, а први после шест победа у Евролиги. Сада је њихов скор 7:7.

    Standings provided by Sofascore

  • 20:45

    38' - Драма у "Пиониру", Звезда на 62:66

    Било је 15 поена разлике за Олимпију пре само неколико минута, а онда одлична серија Звезде којом су се вратили на тек четири поена заостатка. Серија 11:0 вратила је Ивановићев тим у игру и увела меч у драму.

  • 20:36

    34' - Звезда још без поена, расте заостатак...

    Берон погађа за три и то под фаулом, па је сада резултат 64:49.

    Вратила је Олимпија велику предност, јер Звезда у прва четири минута последње деонице није уписала нити један поен.

  • 20:25

    Крај треће четвртине - Звезда пришла на 49:57

    Сјајна серија Звезде на крају ове четвртине. Било "плус 17" за госте, али је онда уследила серија 9:0 за Звезду.

    Ова четвртина припада 20:14 црвено-белима, осам разлике звучи далеко, далеко достижније у последњих 10 минута.

  • 20:09

    24' - Највећа предност Милана (35:51)

    Ушла је Звезда се више енергије у трећу четвртину, али узалуд. Мало идеја у нападу, а онда и тројка Билија Берона за "плус 16" и до сада највећу предност на мечу.

    Чак 13 поена вечерас за бившег играча Звезде.

  • 20:02

    Почела је трећа четвртина

    За Звезду још увек нико није двоцифрен после првог полувремена.

    Петрушев девет, Вилдоза осам поена, Лазић и Добрић по три, Холанд, Митровић и Недовић по два.

  • 19:52

    Навијачи Звезде у елементу - врела атмосфера у хали "Александар Николић"

    Овако је то изгледало пред сам почетак утакмице:

  • 19:48

    Крај првог полувремена - 29:43 за Италијане

    Слабо полувреме црвено-белих. Добар старт, али онда недовољно чврста игра у одбрани, која и када се стабилизовала, у нападу нису искоришћене прилике да се макар смањи заостатак пред одлазак на одмор.

    Фаул Петрушева над Бероном у финишу полувремена довео је до три слободна бацања и тога да заостатак на крају буде 14 поена. Јако, јако тежак задатак очекује Звезду у других 20 минута игре.

  • 19:35

    17' - И даље двоцифрен заостатак Звезде (24:36)

    На три минута до полувремена, Олимпија Милано води 36:24. Хол и Берон кошевима одржавају двоцифрену предност. Црвено-бели јесу агресивније заиграли у одбрани, али сада напад никако да се наметне на дуже периоде.

  • 19:24

    13' - "Плус 15" за Олимпију Милано

    После уводна три минута друге четвртине, Милано користи отворене шутеве и несигурну игру Звезде у одбрани. Девон Хол је први двоцифрени играч са 10 поена.

    Резултат је 18:33, Звезда мора брзо да се тргне...

image