Спорт

Овечкин смислио маркетиншки трик док јури за новим НХЛ рекордом

Руски хокејаш Александар Овечкин направио је јединствени имиџ и слоган док јури нови рекорд - да буде најбољи стрелац НХЛ-а свих времена, за сада се налази на трећем месту
Овечкин смислио маркетиншки трик док јури за новим НХЛ рекордомGetty © Martin Rose / Staff

Он је у уторак против постигао свој 800. гол у НХЛ и сада му фали само један гол да би се изједначио са Гордијем Хоуом са 801 голом на другом месту на листи свих времена. Даље од тога је само рекорд Вејна Грецкија од 894 гола.

Овечкин (37) намерава да престигне тај укупан број - подухват за који власник Кепиталса Тед Леонсис каже да ће тим учинити све да му у томе помогне.

Како се потрага наставља, Овечкин је означио слоган ‘THE GR8 CHASE’, који се налази на слици са обрисом звезде са раширеним рукама.

Ова фраза је наклон Овечкиновом надимку "Велика осморица", као и Грецкијевом надимку „Велики“.

Према ЕСПН-у, Овечкин и његова породица смишљали су маркетиншке идеје заједно са Капиталсима, НХЛ-ом, Удружењем НХЛ играча и спонзорима.

Овечкиново значајно постигнуће од 800 голова раније ове недеље дочекали су његови саиграчи уз одушевљење, док су му навијачи у чикашком Јунајтед центру такође приредили топле овације.

Овечкин је провео целу своју НХЛ каријеру у Кепиталсима и једини је играч који је икада постигао 800 голова у једној франшизи – што га издваја од канадских великана Хауа и Грецкија.

Упркос томе што историја позива, руска звезда је рекла да је његов фокус и даље на успеху са тимом, а не на личним признањима.

Овечкин је водио екипу из престонице до титуле у Стенли купу 2018. године.

Реч је о ретком примеру руског спортисте који ван граница своје домовине нема проблема због дешавања у Украјини.

image
VV inauguration
banner