Спорт

Меси исписао историју и оборио рекорде на Светском првенству

Аргентински фудбалер Лионел Меси оборио је рекорд по броју наступа на утакмицама Светских првенстава, који је претходно држао Лотар Матеус. Меси је у финалу против Француске уписао 26. наступ
Меси исписао историју и оборио рекорде на Светском првенствуGetty © Dan Mullan

Наставља омалени Аргентинац да исписује историју светског фудбала, а против Француске у финалу, оборио је још један рекорд.

Меси је дошао до 26. наступа на Мундијалима, чиме је претекао легендарног Лотара Матеуса који је имао 25 утакмица на Светским првенствима.

На листи играча са највише наступа налазе се још и Мирослав Клосе са 24, Паоло Малдини са 23 и Кристијано Роналдо са 22.

Аргентински фудбалер постигао је изузетно битан гол за своју селекцију у финалу, а "гаучоси" након првих 45 минута воде са 2:0.

Меси је тако постао први фудбалер у историји овог спорта, који је постигао гол у групној фази, али и на свакој утакмици нокаут фазе на једном Мундијалу.

Са укупно 12 голова и осам асистенција, учествовао је код 20 голова на Светским првенствима што је више од било код играча у историји такмичења (прецизна статистика се води од 1966).

image