Спорт

Боксерски спектакл на помолу, договорили се Фјури и Усик

Британски боксер Тајсон Фјури и Украјинац Александар Усик постигли су договор о борби за уједињење титула првака света у тешкој категорији
Боксерски спектакл на помолу, договорили се Фјури и УсикGetty © Warren Little

Борба ће бити одржана у првој половини наредне године, преноси "Скај спорт".

Фјури је шампион света у WBC категорији, док је Усик власник WBO, WBA и IBF титула.

"Два боксера су постигла договор о борби у наредној години. Са Фјуријем и Усиком имамо посла са одраслим људима, без много глупости. Усик је мој добар пријатељ, веома је интелигентан, а Тајсон је Супермен и као спортиста и интелектуално", изјавио је један од Фјуријевих промотера Боб Арум.

"Дакле, они желе борбу, обојица желе борбу и биће мало, ако уопште и буде, проблема, па ћемо то моћи да остваримо. Уверен сам у то. Пристали су да буду један другом наредни противник без икаквих привремених борби."

"Скај спорт" наводи да би борба требало да буде одржана у Великој Британији.

"Сада је питање термина и места одржавања борбе. Али борба ће дефинитивно бити одржана и то у прва четири месеца наредне године. Разматрамо понуде са Блиског истока, а постоји могућност и 'Вемблија', са 95.000 људи. Борци имају релативно кратку каријеру и новац је важан. Дакле, ако је новац који нам је предложен стваран, то се мора узети у обзир", додао је Арум.

Он је истакао да му "крв кључа" од помисли на борбу пред 95.000 људи на највећем британском стадиону.

"Не би требало да прође много времена пре него што донесемо коначну одлуку. Све ћемо то да средимо. Надам се до краја године", закључио је Арум.

image