Спорт

Ђоковић: Волео бих да се деца идентификују са мном и Месијем

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић признао је да је уживао док је пратио финале Светског првенства у фудбалу између Аргентине и Француске и додао да се диви капитену "гаучоса" Лионелу Месију, преноси британски "Експрес"
Ђоковић: Волео бих да се деца идентификују са мном и МесијемGetty © Matthew Stockman / Staff

Ђоковић је у недељу уживо испратио финале Мундијала у Дохи, које је добила селекција Аргентине после одличног извођења пенала.

"Имао сам велику срећу што сам био тамо. За многе је то најбоље финале Светског првенства у историји. Kакво изванредно финале, начин на који је Аргентина освојила, а потом њихов дочек у домовини. Сви смо видели како су дочекани у Аргентини, а посебно Меси. Било је спектакуларно, искрено, толико сам уживао. Kао љубитељ спорта и фудбала, наравно да се дивим Месију и много га поштујем", рекао је Ђоковић, који се тренутно налази у Дубаију где игра на егзибиционом турниру Светске тениске лиге.

Британски лист подсећа да су Меси и Ђоковић рођени исте године и обојица се "боре" да буду најбољи у историји у својим спортовима.

"Меси је скроман, момак на земљи који се не заноси успехом. Оно што је постигао свих ових година је пример за сву децу, која му се диве и желе да буду као он", навео је српски тенисер.

Ђоковић је признао да би волео да има исту улогу као Меси.

"Желим да верујем да се људи, посебно деца и млади, идентификују са мном. Трудим се да то увек имам као савест у свему што радим, где год да одем, шта год да кажем. Као спортисти имамо велику привилегију да имамо платформу и да имамо глас. Овај спорт прате милијарде људи широм света. Спорт говори универзалним језиком, судара се са свим границама. Надам се да ће многа деца зграбити тениски рекет када виде мене или друге тенисере", закључио је Ђоковић.

image