Спорт

Партизан водио 26 разлике па стрепео до краја - ФМП га презнојио, али остао без преокрета

Екипа Жељка Обрадовића је имала велики пад концентрације, али их 39 примљених поена у последњој четвртини није коштало победе
Партизан водио 26 разлике па стрепео до краја - ФМП га презнојио, али остао без преокрета© ABA liga / KK Partizan / Katarina Mihajlović

Кошаркаши Партизана су у Евролиги напокон прекинули низ пораза тријумфом против Ефеса, а сада су и у АБА лиги стигли до важне победе и почетка добре серије резултата.

Партизан је тешком муком савладао ФМП на домаћем паркету 90:86 и тако стигао до осме победе у сезони и то након што су у једном тренутку имали 27 поена предности.

Црно-бели су од почетка меча показивали да не желе ништа да препуштају случају и чврстом и организованом игром су постепено градили своју предност. Но, кључна разлика између два тима виђена је у трећој деоници.

Она је Партизану припала убедљивим резултатом 28:12, па је екипа Жељка Обрадовића пред последњих 10 минута имала 26 поена предности (73:47). Није ни чудо да је тада и те како изгледало да ће црно-бели стићи до тријумфа, али тешко да је неко могао да претпостави шта ће се догодити у последњој деоници.

Играчи Партизана су се превише опустили, док је серија погодака играча ФМП-а резултирала у неизвесној завршници. ФМП је постигао чак 39 поена, скоро подједнако колико и у прве три четвртине заједно. Тек 17 поена Партизана и у тих 10 минута и четири тројке гостију унервозиле су играче Обрадовићевог тима, али су ипак издржали и успели да стигну до важног тријумфа.

Најбољи у редовима Партизана са по 14 поена били су Урош Трифуновић, Матијас Лесор и Ален Смаилагић. Данте Егзум је додао 13, а двоцифрен је још био Зак Ледеј са 10 поена. Што се тиче играча пораженог тима из Железника, Алекса Степановић је убацио 17 поена, Бо Бич је бројао до 16, Паулијус Валинскас је постигао 11, а Ебука Изунду 10 поена.

Иначе, Партизан сад имај скор 9-2 после 11 одиграних мечева. ФМП је сада на учинку 8-3, док једино још Звезда има девет победа, али уз само један пораз.

Standings provided by Sofascore

image