Спорт

Председник Басконије: Вилдоза нам дугује два милиона евра

Председник Басконије Хосеан Керехета изјавио је да плејмејкер Црвене звезде Лука Вилдоса дугује шпанском клубу два милиона евра, на име полагања кошаркашких права играња у Европи
Председник Басконије: Вилдоза нам дугује два милиона евра© ABA liga

Лука Вилдоза игра сјајно у дресу Црвене звезде, пошто је по доласку у српски клуб, био један од најзаслужнијих за серију од седам победа и само једног пораза у Евролиги.

Ипак, аргентински кошаркаш изгледа има неке нерешене дугове са екипом Басконије, за коју је претходно наступао у Европи.

Наиме, председник Басконије Хосеан Керехета изјавио је да плејмејкер Црвене звезде дугује шпанском клубу два милиона евра, на име полагања кошаркашких права играња у Европи

"Случај је пред судом. Када је дошао у Звезду ми смо упутили тужбу, два пута помирење није успело и сада чекамо датум суђења. Све је јасно, постоји уговор са јасним условима. Немогуће је да потпишеш уговор са неким условима које ћеш да занемариш јер ниси заинтересован и да не желиш да платиш. А ради се о два милиона евра“, рекао је председник Басконије Керехета.

Вилдоза је био члан Басконије у сезони 2020/21, да би пред крај исте отишао у НБА.

У најјачем клупском такмичењу на свету, Аргентинац је играо за Милвоки и Њујорк.

Након што није успео да избори дугорочнији уговор у НБА лиги, Вилдоза је појачао Црвену звезду, а Басконија је потом захтевала обештећење јер они полажу право на њега на "Старом континенту".

image
VV inauguration
banner