Спорт

Саничанин: Надам се да ћемо се добро припремити за наставак сезоне

Фудбалер Партизана Синиша Саничанин изјавио је данас да се нада да ће се "црно-бели" добро припремити за наставак сезоне у Суперлиги Србије и Лиги конференција
Саничанин: Надам се да ћемо се добро припремити за наставак сезоне© FK Partizan

Jедан део фудбалера Партизана одрадио је данас прегледе у Београду у Лабораторији за медицину спорта и терапију вежбањем. Играчи међу којима су и Марко Живковић, Kристијан Белић, Љубомир Фејса и Игор Вујачић, радили су општи физикални преглед, као и тест оптерећења.

"Била је велика пауза, одмарао сам и мало тренирао да дођем спреман на припреме. Одмор сам провео у кругу породице, много нам је пријала ова пауза, јер је први део сезоне био баш дуг. Једва смо чекали да почну припреме", рекао је Саничанин, преноси "Јутјуб" канал Партизана.

Он је истакао да је пратио Светско првенство у Kатару.

"Мароко је за мене био велико изненађење, као и Хрватска, пошто је ово друго СП на којем овај репрезентација прави велике резултате. Драго ми је због Лионела Месија да је Аргентина освојила СП", додао је Саничанин.

"Црно-бели" су пре неколико дана почели припреме за наставак сезоне.

"Први пут да имамо припреме на овај начин, један тренинг, који траје преко два сата. Много је напорно, ми смо ту да се привикавамо и прилагођавамо. Ноге су сада тешке, али из дана у дан биће боље. Имамо доста времена за припремни период. Надам се да ћемо се добро припремити за наставак сезоне", навео је фудбалер Партизана.

Тест оптерећања прошли су и голмани Партизана Милан Лукач, Александар Поповић и Немања Стевановић.

"Често се играчи шале како ми ништа не радимо, а заправо није тако. Голмани се стално крећу и када се то премери, посебно на крају европских утакмица, то је онда и око пет километара. Наши тренинзи су изузетно исцрпљујући, посебно у овом припремном делу. Од првог дана ради се жестоко, пошто смо имали дугу паузу. Добро смо се одморили и сви су жељни тренинга", рекао је Лукач.

Тренинзима Партизана се придружо и Хамиду Траоре који је данас имао медицинске прегледе.

"Црно-бели" су први део Суперлиге Србије завршили на другом месту на табели са 10 бодова мање од првопласиране Црвене звезде. Партизан ће у 20. колу СЛС које ће бити одиграно четвртог фебруара наредне године гостовати екипи Напретка у Kрушевцу.

Партизан ће 16. фебруара у гостима играти први меч 1/16 финала Лиге конференција против Шерифа. Реванш дуел је недељу дана касније у Београду.

image
VV inauguration
banner