Спорт

Србин очарао Клопа: Бајчетић је паклено безобразан и није га брига ни за шта

Све је више индиција да ће убудуће бити много прича око тога да ли ће Стефан Бајчетић изабрати да представља репрезентацију Србије или Шпаније, нарочито после његовог првенца у Премијер лиги
Србин очарао Клопа: Бајчетић је паклено безобразан и није га брига ни за штаGetty © Mark Thompson / Staff

Фудбалери Ливерпула остварили су победу у првом мечу у Премијер лиги након Светског првенства, пошто су у понедељак савладали Астон Вилу 3:1. Један од битнијих играча у тријумфу "редса" био је и "наше горе лист".

У тренуцима када је Ливерпул једва успевао да одржи предност од 2:1, Стефан Бајчетић је постигао свој први гол у Премијер лиги и потврдио победу свог тима. Али ко је момак који наступа за млађе селекције Шпаније?

Стефан Бајчетић је син Срђана Бајчетића, некадашњег фудбалера Црвене звезде. Бајчетић старији је наступао у Шпанији када се његов наследник родио, а у тој земљи је и одрастао.

Његова партија и сјајан погодак одушевили су и менаџера Јиргена Клопа. Бајчетић је прво мајсторским пријемом лопте успео да се реши чувара, а онда и да затресе мрежу. Клоп је имао шта да каже о њему након меча.

"Он је паклено безобразан и није га брига ни за шта. Он само игра фудбал и то ради изузетно добро. Имао је оца фудбалера, тако да су гени ту, али и став је ту, свест и интелигенција, фудбалска интелигенција. Велико је задовољство радити са овим момцима", рекао је немачки стручњак о Бајчетићу.

Бајчетић је са 18 година и 65 дана постигао гол и постао други најмлађи шпански стрелац у историји Премијер лиге, пошто је само легендарни Сеск Фабрегас био млађи од њега када је затресао мрежу 2004. године.

Иначе, Бајчетић тренутно наступа за репрезентацију Шпаније за играче до 18 година. Његов отац Срђан је својевремено изјавио да би волео да његов син једног дана ипак изабере Србију. Али и то је велико питање - ако Бајчетић овако настави, Шпанија ће учинити све да ипак представља ту земљу.

image