Спорт

ФСС: "Златне лопте" Стојковићу, Александру Митровићу и Јовани Дамњановић

Селектор фудбалске репрезентације Драган Стојковић добитник је "Златне лопте" за најбољег српског тренера у овој години, одлучено је на седници Извршног одбора ФСС у Старој Пазови
ФСС: "Златне лопте" Стојковићу, Александру Митровићу и Јовани Дамњановић© FSS

Стојковић је други пут узастопно, а трећи пут у каријери добио ово признање.

"Награда за најбољег фудбалера одлази у руке Александра Митровића, који иза себе има сјајну годину на клупском и репрезентативном плану. У конкуренцији дама, 'Златну лопту' Србије за 2022. годину заслужила је Јована Дамњановић која је оставила запажен траг и у дресу минхенског Бајерна", наводи се у саоштењу Фудбалског савеза Србије.

За селектора женске А репрезентације Србије именован је Драгиша Зечевић, а за селектора женске кадетске селекције (У17) Александар Петровић.

"Усвојен је извештај Стевана Стојановића, директора А репрезентације, о раду и резултатима нашег најбољег националног тима у периоду од доласка Драгана Стојковића на место селектора Србије до последње акције репрезентације, учешћа на Светском првенству у Kатару", додаје се у саопштењу ФС С.

Седница Извршног одбора ФСС очекивано је била веома занимљива, а буру је подигао Новица Тончев.

Тончев, који је члан Извршног одбора, затражио је да се на седници поднесе извештај о критеријумима на основу којих је састављена делегација ФСС за Мундијал у Kатару, као и висину трошкова.

Затражио је и да чланови добију на увид висину награде члановима ФСС која је исплаћена пре одласка у Kатар, као и да се утврди одговорност за то што је приликом тих одлука "пренебрегнута" надлежност Извршност одбора.

image