Спорт

Резултат масовне туче у НБА – 11 суспендованих из Детроита и Орланда

Америчка НБА лига суспендовала је 11 кошаркаша Детроита и Орланда након масовне туче на утакмици два клуба
Резултат масовне туче у НБА – 11 суспендованих из Детроита и Орланда© Tanjug/AP Photo/Duane Burleson

Утакмица одиграна у ноћи имеђу среде и четвртка завршена је победом Детроита резултатом 121:101, али је меч остао у сенци туче кошаркаша два тима.

У саопштењу НБА се наводи да је играч Детроита Килијан Хејз суспендован на три меча, пошто је руком ударио у потиљак противничког играча Немца Морица Вагнера.

Вагнер је кажњен два меча, пошто је претходно гурнуо Хејза док су се борили за лопту, а бек Детроита је потом подлактицом ударио Немца у главу.

НБА лига суспендовала је на један меч кошаркаша Детроита Хамидуа Дијалоа, који је због гурања Вагнера искључе.

Сви кошаркаши који су у том тренутку били на клупи Орланда су напустили простор за резервне играче, а због тога су суспендовани на наредни меч против Вашингтона.

Орландо на мечу против Вашингтона неће моћи да рачуна на Морица Вагнера, Кола Ентонија, Ар Џеја Хемптона, Герија Хериса, Кевона Хериса, Адмирала Скофилда, Франца Вагнера, Моа Бамбе и Вендела Картера јуниора.

У саопштењу НБА лиге се наводи да ће Детроит имати довољно играча за дуел са Вашингтоном, који је на програму наредне ноћи. Детроит на наредном дуелу са Чикагом неће моћи да рачуна на Хејза и Дијалоа.

Ових 11 кошаркаша ће због суспензије остати укупно без пола милиона зараде.

image