Спорт

Најбољи центар НБА лиге и +19 нису били довољни – пораз Јокићевог Денвера од Сакрамента

Нагетси нису успели другу ноћ заредом да савладају Сакраменто, иако су пред последњу четвртину имали предност од 19 поена
Најбољи центар НБА лиге и +19 нису били довољни – пораз Јокићевог Денвера од Сакрамента© Tanjug/AP Photo/Randall Benton

Кошаркаши Денвера поражени су од Сакрамента резултатом 127:126 након великог преокрета, упркос још једној фантастичној партији нашег Николе Јокића.

Најбољи српски кошаркаш на терену је провео нешто више од 32 минута и за то време постигао 40 поена, ухватио седам скокова и забележио шест асистенција.

Поново је изузетно шутирао из игре, погодио 15 од 24 покушаја, уз 10 од 10 са линије за слободна бацања.

Забележио је пет изгубљених лопти, али је то надоместио по једном украденом лоптом и блокадом.

Међутим, то није било довољно да се сачува велика предност, пошто је франшиза из Колорада у неколико наврата имала +19. Последњи пут у самом финишу треће четвртине, када је резултат износио 100:81.

Екипу Мајка Мелоуна коштао је лош финиш тог периода, а онда и читав следећи, који су "краљеви" добили 33:21 и у неизвесној завршници стигли до тријумфа.

Јокић је на пет секунди до краја имао шансу да свом тиму, са нивоа слободних бацања при резултату 126:126 донесе два поена предности, па и победу Денверу, али лопта просто није желела да уђе у кош.

Денвер је био ослабљен – за тим из Колорада нису наступили Ерон Гордон и Џамал Мареј, а највећу подршку Јокић је имао у Боунсу Хајленду. Млади бек је дуел завршио са 20 поена (8/16) из игре, док је Мајкл Портер јуниор додао 19 поена.

У Сакраменту су чак тројица играча имала више од 30 поена – Малик Монк је уписао 33, Диерон Фокс 31 поен и 13 асистенција, а Домантас Сабонис 31 поен, 10 скокова и 5 асистенција.

Денвер је прекинуо серију од пет узастопних победа, али је и даље на челу табеле Западне конференције са 22 победе и 12 пораза, док је Сакраменто на скору 18-15.

Standings provided by Sofascore

image