Спорт

Моћни Новак у Аустралији - победа, српске тробојке и порука за навијаче

На мечу у Аделејду био је велики број навијача са српским тробојкама, који су здушно подржавали освајача 21 гренд слем трофеја
Моћни Новак у Аустралији - победа, српске тробојке и порука за навијаче© Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes

Вратио се Новак Ђоковић у Аустралију и наставио да ради оно што најбоље чини - побеђује. Истина, уписао је пораз на старту 2023. године, али у дубл конкуренцији.

Ипак, у њему омиљеном синглу, Ђоковић је на старту турнира у Аделејду савладао Констана Лестијена 2:0, по сетовима 6:3, 6:2.

Ђоковић је тако не само победом отворио 2023. у сингл конкуренцији, већ је наставио и низ непобедивости на тлу Аустралије, уписавши 30. победу заредом.

Ово је за Новака била 48. победа у последњих 50 мечева у Аустралији, а током самог меча је врло брзо постало јасно да ће баш то бити случај. Ђоковић је "брејкнуо" Француза у шестом гему првог сета и од тада није успоравао.

Контролисао је дешавања на терену све време, па ће у другом колу играти против још једног Француза, Квентина халиса. Он је у првој рунди био бољи од домаћег играча Џордана Томпсона.

"Хвала што сте ми пружили овакву добродошлицу. Хвала свима вама што сте дошли. За први меч не могу да се пожалим. Играо сам добро. Првих шест гемова било је изједначено. Никада нисам играо против оваквог играча, не прави много грешака. Може да апсорбује снагу мојих удараца. Морао сам да подижем игру и мислим да сам на крају одиграо добар меч", рекао је Ђоковић након меча, искористивши прилику и да се захвали публици на великој подршци током меча.

image