Спорт

Динамо Загреб трља руке - продали играча у Премијер лигу и оборили клупски рекорд

Мислав Оршић ће постати нови играч Саутемптона
Динамо Загреб трља руке - продали играча у Премијер лигу и оборили клупски рекордGetty © Jurij Kodrun / Stringer

Динамо Загреб наставља да прави послове какве у региону ниједан други клуб није устању да изведе. После серије великих продаја у последњих неколико година, сада је још једна у својој завршној фази.

Офанзивац Мислав Оршић продат је у редове енглеског премијерлигаша Саутемптона, у трансферу који би могао да буде вредан 8.000.000 евра.

Како јављају медији у Хрватској, 30-годишње лево крило и најбољи стрелац Динама у европским такмичењима у историји, прећи ће у Саутемптон за 6.000.000 евра, уз 2.000.000 евра потенцијалних бонуса. Тиме ће он постати најскупље продат играч Динама са 30 или више година у историји клуба.

"Индекс" пише да је Оршић у Динаму зарађивао 1.200.000 евра по сезони, као и да је за очекивање да ће на "Сент Мерису" зарађивати бар двоструко више новца.

Саутемптон је решио да доведе Оршића како би им помогао у борби за опстанак, пошто су тренутно на последњем 20. месту, са 12 бодова, три мање од првог тима изнад зоне испадања.

Оршић је у дресу Динамо Загреба уписао 214 наступа и постигао 91 гол уз 40 асистенција, док је у дресу репрезентације Хрватске на 27 наступа забележио два поготка. На недавном Светском првенству је голом против Марока помогао Хрватској да освоји треће место.

image